Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3

Veelgestelde vragen

Wordt de therapie vergoed?
Als u aanvullend verzekerd bent, is de kans groot dat u deze therapie geheel of gedeeltelijk vergoed krijgt. Zie ook Tarieven en vergoeding.

 

Hoe lang duurt een therapeutisch traject?
De duur van de therapie hangt af van de hulpvraag en de omvang van het probleem waarmee u uw kind aanmeld. Gemiddeld heeft kunstzinnige therapie een duur van 2 á 4 maanden. Een traject bestaat uit een intake gesprek, individuele sessies en een evaluatiegesprek. De wekelijkse individuele sessies met het kind duren een half uur tot drie kwartier. Een individuele sessie met jongeren en volwassenen duurt een uur.

 

Wat gebeurt er tijdens individuele sessies?
Elke sessie wordt  afgestemd op de belevingswereld van het kind en zijn of haar hulpvraag. De technieken en verhalen die worden gebruikt zijn verschillend.

.
Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts voor deze therapie?
Nee, een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

 

Hoe worden kinderen aangemeld voor kunstzinnige therapie?
Ouders melden hun kind zelf aan. Ouders komen bij kunstzinnige therapie terecht uit eigen beweging of op aanraden van de huisarts, school, een (gz-)psycholoog, orthopedagoog of (school)maatschappelijk werker. Op de vs Mareland wordt een aanmelding gedaan in overleg met de ouders, via de leerkracht en de intern begeleider.


Staat uw vraag er niet bij?  Neem gerust contact met mij op!